Splošni pogoji

Splošni pogoji e-trgovine


Opredelitev splošnih pogojev

Splošni pogoji opredeljujejo uporabo  spletne trgovine Ekošara ter razmerja med kupci in spletno trgovino Ekošara. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.ekosara.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

 

Spletna trgovina www.ekosara.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga  podjetje Libereko d.o.o. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini.  Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.ekosara.si pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem.

 

Za nakupovanje v spletni trgovini Ekošara  se mora uporabnik registrirani v portal ter soglašati z vsebino splošnih pogojev.

 

 Dostopnost informacij
(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

    a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
    b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
    c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
    d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
    e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
    f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
    g) način plačila in dostave,
    h) časovno veljavnost ponudbe,
    i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
    j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Registracija

Za uporabo spletne trgovine je potrebno opraviti registracijo uporabniškega računa. Uporabniški račun posameznega registriranega uporabnika omogoča:

 

  • nakupovanje oz. naročanje izdelkov
  • pregledovanje cenikov ter sprememb
  • pregledovanje vsebine košar v naročniških paketih
  • popravljanje in preklic oddanih naročil
  • spremljanje stanja na računu
  • urejanje in popravljanje podatkov

 

Kupec jamči, da bo ob registraciji v uporabniški račun podal točne in resnične podatke.

 

Vse spremembe podatkov v uporabniškem računu je kupec dolžan dopolniti oziroma popraviti sam.

Registrirani uporabniki imajo uporabniško ime in geslo vezano na osebo, ki se je za posamezno storitev prijavila. Uporabniško ime in geslo so dolžni varovati kot poslovno skrivnost in ju ne smejo zaupati drugi osebi. Registrirani uporabniki prevzemajo odgovornost za vse aktivnosti, ki bodo opravljene z njihovim uporabniškim imenom in geslom.

 

Varnost osebnih podatkov

Libereko d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004) in zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani www.ekosara.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

 

Varnost trgovanja preko spleta

Varno uporabo spletne trgovine zagotavlja LiberEKO d.o.o. s sistemom uporabniških imen in gesel, ki so kriptirana.

 

Naročanje

V spletni trgovini so kupcu na voljo EKO sadje in zelenjava, sokovnik HUROM ter drugi izdelki. Kupec pri nakupu določi količino izdelkov, izraženo v kilogramih ali kosih. Pri izdelkih, ki so na prodaj v kilogramih, lahko kupec HKRATI določi tudi okvirno število kosov, ki naj bodo zajeti v kilogram. Zaradi izračuna cene pa ne more pa določiti SAMO števila kosov pri artiklih, ki so v prodaji na kilogram.

Na koncu seznama izdelkov se kupcu prikaže okviren izračun nabavljenega blaga. Izračun je le okviren in lahko od dejanskega izračuna odstopa zaradi tehtanja dejanskih količin hrane. Odstopanja naj ne bi presegla 10% vrednosti v katerokoli smer.

 

Sestava in dobava naročenega blaga se zaračuna po veljavnem ceniku.

 

Po naročilu bo kupec v najkrajšem možnem času prejel potrditveno e-pošto naročila, časa in lokacije dostave.

LiberEko d.o.o. si pridržuje pravico preveriti vsakega kupca ob njegovem prvem oddanem naročilu in sicer s klicem na telefonsko številko navedeno v uporabniškem računu kupca.

 

Odjava naročila je možna najkasneje v roku ene ure od oddaje naročila in sicer na naslov: narocila@ekosara.si.

 

Cene izdelkov

Kupec plača blago po cenah, ki veljajo na dan izstavljene dobavnice. V vseh cenah je vštet 8,5% ali 20% DDV. Referenčni cenik je javno objavljen na spletni strani.

 

Dobavni rok

Za sobotne in ponedeljkove dostave najkasneje do četrtka do osmih zvečer.

Za četrtkove dostave najkasneje do torka do osmih zvečer.

Naročila, prejeta najkasneje do četrtka do 20.00, bodo izvedena/dostavljena v soboto ali ponedeljek.

Naročila, prejeta najkasneje do torka do 20.00, bodo izvedena/dostavljena v četrtek.

Izdelki bodo dostavljeni na dostavni dan, ki je lahko odvisen od lokacije kupca.

 

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Zaradi narave izdelkov je dobavljivost izdelkov lahko omejena, tako ponudnik ne more vedno zagotoviti izdelkov po pogojih, ki so navedeni na www.ekosara.si. V posameznih primerih pa se lahko zgodi, da vam ponudnik izdelka ne more dostaviti, ker je razprodan in ni več na zalogi. Ponudnik se zavezuje, da v takem primeru kupca nemudoma o tem obvesti in mu omogoči preklic oz. zamenjavo naročila.

Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

 

Načini plačila

Kupec naročeno blago plača ob prevzemu blaga z gotovino.

Kupec lahko naročeno blago plača s predplačilom.

Kupec lahko naročeno blagi poravna z odlogom plačila.  (Le na podlagi predhodnega dogovora.)

 

Dostava

Vsa naročila v spletni trgovini Ekošara, dostavljamo na dogovorjene lokacije ali na prevzemna mesta po osrednji Sloveniji (Ljubljana z okolico).

Dostavljamo v terminih, ki so objavljeni na spletni strani.

V primeru, da takšna dostava ni možna, si LiberEKO pridržuje pravico do izjemnih dogovorov pod posebnimi pogoji.

Za dostavo ekošare mora biti:

  • zagotovljen dostop dostavnega vozila, neposredno do dogovorjene lokacije;
  • zagotovljena možnost parkiranja dostavnega vozila.

 

Dostava ekošare se plača po veljavnem ceniku, ki je javno objavljen na spletni strani.

 

Blago je pravočasno in pravilno dostavljeno, če ga je dostavljalec v dogovorjenem roku dostavil na dogovorjeno lokacijo. V trenutku pravilne dostave blaga nastane obveznost kupca ali naročnika za plačilo ne glede na to, ali je hrano prevzel ali ne.

 

Prevzem hrane

Naročnik oz. kupec je dolžan blago na prevzemnem oz. dogovorjenem mestu prevzeti ter plačati blago. Za pravilno dostavljeno, a ne prevzeto blago, LiberEKO ne odgovarja.

Ob prevzemu kupec s podpisom potrdi količino in kakovost naročenega blaga.

 

Ravnanje z blagom

Po zakonu o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili, se ravnamo po načelih dobrih higienskih navad, osnovanih na sistemu HACCP v trgovinski dejavnosti.

Kupec je po prevzemu odgovoren za pravočasno zaužitje hrane ter pravilno ravnanje z njo oz. naročnik je odgovoren za zagotovitev optimalnih razmer za shranjevanje (ustrezen prostor in temperatura). Ekološko certificirana hrana je naravna hrana, ki je podvržena naravnim procesom gnitja. Ekološko certificirana hrana ne vsebuje nobenih umetnih snovi, ki bi ji podaljšale rok uporabe oz. ji umetno omogočile daljšo trajnost. Rok uporabe je zaradi navedenega bistveno krajši od konvencionalne hrane.

 

Reklamacije

Kupec ima pravico, da v 2 dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči reklamacijo na e-naslov: info@ekosara.si.  Ponudnik bo zagotovil menjavo izdelkov v čim krajšem času ali vrnil celotno kupnino najkasneje v roku 15 dni.

 

Odstop od pogodbe/nakupa

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@libereko.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga; blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, brez vidnih znakov uporabe, v nespremenjeni količini in nepoškodovani embalaži. Če kupec morda artikel že začne uporabljati, odstop od pogodbe žal več ni možen.

Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je ob morebitnem vračilu prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

Možnost vračila velja za sokovnike HUROM in rezervne dele sokovnika HUROM.

Vračilo plačila bo izvedeno takoj, ko je postopek vračila zaključen, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

Pomoč in informacije

Za pomoč in dodatne informacije sta kupcu na voljo e-naslov info@ekosara.si ali telefon: 031-665-373 (od ponedeljka do petka, od 8.00 do 15.00 ure).

 

Končna določba

Splošna določila Spletne trgovine Ekošara pričnejo veljati z dnem 19.2.2011.

V primeru spremembe Splošnih pogojev spletne trgovine Ekošara je LiberEKO d.o.o. dolžan pravočasno obvestiti vse kupce.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki