RECEPT: Ko zorijo jagode

KO ZORIJO JAGODE

 

Čeprav so jagode že same po sebi res okusne, pa se lahko še malo poigramo in iz si iz njih pripravimo kakšen odličen priboljšek. Potrebujete idejo? Spodaj imate dve:


JAGODNA ČEŽANA (za dodatek k mlečnemu rižu, panakoti, jogurtu in muslijem)


Sestavine, ki jih potrebujemo: jagode, sladilo (sladkor, med, agavin ali javorjev sirup).


Jagode operemo, očistimo peclje in jih narežemo na manjše koščke. Najlepše koščke prihranimo za kasnejšo dekoracijo, ostale pa v skledi potresemo s sladkorjem, ali jih prelijemo z medom, agavinim ali javorjevim sirupom, ter prelijemo z limoninim sokom. S paličnim mešalnikom jagode zmiksamo v jagodni pire. Simpl, kajne?


jagode 1Pa še ta, res je njami, zato mi pravimo kar JAGODNI UŽITEK :)


Sestavine, ki jih potrebujemo: jagode, mleko (zamenjamo ga lahko z riževim, ovsenim ali sojinim napitkom), vanilijev sladoled, led, limonska trava (zamenjamo jo lahko z meto), javorjev ali agavin sirup.


Za jagodno sladkanje in osvežitev naredimo 'jagodni frape'. Kako? Operemo jagode, jim odstranimo peclje in jih narežemo. V mešalnik dodamo mleko (ali napitek), ter sladoledno kepico ali dve, ter zmiksamo v mešalniku. Frape mora biti gost, zato mleka na začetku ne dodajmo preveč, saj ga lahko prilijemo na koncu do željene gostote. Če napitek ni dovolj hladen, ga lahko za nekaj časa damo v hladilnik, preden ga spijemo, pa mu lahko dodamo še kakšno kocko ledu. Rob kozarca oblijemo z nekaj vode in ga namočimo v sladkor ali kokosovo moko, napitek pa po vrhu okrasimo s koščki jagode in limonsko travo ali lističem mete. Voilà!

jagode2

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki