ČLANEK: Barve Tints of Nature

BARVE TINTS OF NATURE


Morda ste že opazili, da so pred kratkim na Ekošarine police prišle barve za lase. Ja, pa ne katerekoli :) To so edine trajne barve za lase, ki vsebujejo 60% certificiranih ekoloških sestavin: alojo, gabez, sladko pomarančo, grenivko, protein pšenice in izvleček cvetov rimske kamilice. 

 

Izbirate lahko med 24 vabljivimi odtenki, ki se lahko med seboj tudi mešajo, tako da si lahko ustvarite odtenek, ki bo za vas popoln. Poleg barv za lase Tints of Nature ponuja tudi negovalno linijo različnih izdelkov za lase.  

 

Skupinska_slika_TON_1

 

Kako barve delujejo?

 

Da bi razumeli, kako delujejo barve Tints of Nature, si poglejmo ozadje delovanja barv za lase. 

 

Človeški las sestavljajo tri plasti. Zunanja plast ali kutikula ima zaščitno funkcijo. V drugi plasti, korteksu, najdemo beljakovino keratin. Beljakovine so tiste, na katere se veže barvni pigment, zato je pomembno, da imamo v laseh pravo raven beljakovin. Če torej želimo lase barvati s stalno barvo, moramo odpreti zunanjo plast, da barva lahko deluje na korteks pod njo. To pa lahko storimo edino tako, da dvignemo raven pH in sicer na dva načina. Prvi način je, da lase prepariramo s substanco, ki ima zelo visoko raven ph, kot je na primer hlapni amonijak. Ta način povzroči, da se raven pH v lasu močno dvigne in las se napne. To je preizkušena način, ki pa je že nekoliko zastarel in ima kar nekaj stranskih učinkov.

 

Drug, bolj naraven način, da na lase delujemo z nehlapljivo substanco, ki deluje kot vlažilec, pa vendar dovoljuje, da barva deluje. Ta postopek las zmehča in rahlo odpre kutikulo, s čimer je omogočen dostop barve v notranjost lasu. Na ta način delujejo tudi barve Tints of Nature. V kompletu z barvo pa dobite še šampon in balzam, ki sta bistvena, da se po barvanju kutikula zapre in se ponovno vzpostavi naravni pH lasu. S tem preprečimo, da bi barva zbledela barve, lasje pa imajo naraven videz in sijaj.  

 

Barve Tints of Nature sicer prihajajo iz Anglije in so prejele že veliko mednarodnih nagrad. Vabimo vas, da jih poskusite tudi vi :)

 

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki